Gauges and Tachometer wiring?

Electrical and Ignition

  1. Jonnylightening

    Jonnylightening Well-Known Member

    Messages:
    189
    Likes Received:
    19
    Joined:
    Mar 4, 2012
    Location:
    Pennsylvania
    Local Time:
    11:55 PM
    What are some ways you guys hook up your gauges, tachs, and other aux. That need a switched 12v source. I thought abput a secondary fuse block but...
     
    • Like Like x 1
    • lilnoah

      lilnoah Supercharged slant six with 4 speed and 8.25 FABO Gold Member

      Messages:
      429
      Likes Received:
      141
      Joined:
      Dec 22, 2014
      Location:
      Murfreesboro, TN
      Local Time:
      11:55 PM
      I just wired into the original fuse block after I found the keyed 12v source.
       
    • Jonnylightening

      Jonnylightening Well-Known Member

      Messages:
      189
      Likes Received:
      19
      Joined:
      Mar 4, 2012
      Location:
      Pennsylvania
      Local Time:
      11:55 PM
      Wasnt really sure on how to do it in a professional mannor. I used to either toggle switch or splicer, but dont want to do either
       
    • lilnoah

      lilnoah Supercharged slant six with 4 speed and 8.25 FABO Gold Member

      Messages:
      429
      Likes Received:
      141
      Joined:
      Dec 22, 2014
      Location:
      Murfreesboro, TN
      Local Time:
      11:55 PM
      On my fuse box there were spades that I used that were in place for this sort of thing.
       
    • 4spdragtop

      4spdragtop FABO Gold Member FABO Gold Member

      Messages:
      24,992
      Likes Received:
      4308
      Joined:
      Aug 28, 2009
      Location:
      Ontario
      Local Time:
      11:55 PM
      ...
       
      Last edited: Oct 13, 2018
    • Jonnylightening

      Jonnylightening Well-Known Member

      Messages:
      189
      Likes Received:
      19
      Joined:
      Mar 4, 2012
      Location:
      Pennsylvania
      Local Time:
      11:55 PM
      Oh ok i never really looked at my fuse box. Thanks
       
    • 44070dart

      44070dart If the brakes don't stop it ...something will

      Messages:
      567
      Likes Received:
      266
      Joined:
      Jul 9, 2004
      Location:
      right here ...see me I'm waving
      Local Time:
      5:55 AM
      I'm using another fuse block for the gauges, glove box stereo and the lights for gauges. I using a separate switch off the new block for the gauge lights. Tach is on the left A-pillar so I just ran that off the factory block. I have three more fused terminals for any other additions on the new one.
       
      Last edited: Oct 12, 2018
    • 67Dart273

      67Dart273 Well-Known Member

      Messages:
      38,678
      Likes Received:
      6305
      Joined:
      Oct 14, 2010
      Location:
      Idaho
      Local Time:
      9:55 PM
      The problem is, there is no easily accessable "ignition only" source, that is, you don't need/ want (usually) the gauges to come up on accessory. You could tap into the "ignition run" circuit out of the key, add an inline fuse and go from there
       
    1. This site uses cookies to help personalize content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
      By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.