1. Kendog 170

    Kendog 170 Well-Known Member

    Messages:
    211
    Likes Received:
    57
    Joined:
    Mar 10, 2016
    Location:
    Tewksbury Ma.
    Local Time:
    5:15 AM
    I pulled my A833 apart and re-gasketed while I had my motor out. Had a drip from reverse side cover shaft. Tranny very clean and always worked well. Thought I was all set. Finally registered car yesterday and low and behold No 3rd and 4th. I did bench test and all was working before install. I did align shifter with 1/4" pin. Linkage has all good bushings. Cleaned and lubed shifter while out. I'm hoping it's something stupid but got disgusted and had a few drinks instead of investigating. Can reverse adjustment affect this? I thought I read someone adjusts reverse separately but I never have. I may have to take side cover off if I can't find linkage issue and check slider . I'm hoping maybe I forgot to tighten the shift rod at box but couldn't be so lucky.I will also check the shifter stops as well. Just throwing it out there in case someone can add suggestions.
     
  2. j par

    j par Well-hung Member

    Messages:
    13,504
    Likes Received:
    6207
    Joined:
    Jul 2, 2014
    Location:
    Portland Oregon
    Local Time:
    2:15 AM
    I think something obvious is going to jump out at you after a careful inspection...
     
  3. j par

    j par Well-hung Member

    Messages:
    13,504
    Likes Received:
    6207
    Joined:
    Jul 2, 2014
    Location:
    Portland Oregon
    Local Time:
    2:15 AM
    The shifter moves in to the gear and nothing? Or will not shift in to the 3rd 4th position?
     
  4. yellow rose

    yellow rose Doctor of Thinkology.

    Messages:
    16,481
    Likes Received:
    12854
    Joined:
    Jun 19, 2015
    Location:
    Living on the razors edge
    Local Time:
    2:15 AM
    Is it the ball and detent side cover of the lever side cover?

    Also, I've broken a few brass shift levers. They fail fairly easy if they get a nick or something.
     
  5. Kendog 170

    Kendog 170 Well-Known Member

    Messages:
    211
    Likes Received:
    57
    Joined:
    Mar 10, 2016
    Location:
    Tewksbury Ma.
    Local Time:
    5:15 AM
    Shifter moves but feel no engagement. Could be lever. Raining today so might not get a look at it today.
     
    • Like Like x 1
    • Kendog 170

      Kendog 170 Well-Known Member

      Messages:
      211
      Likes Received:
      57
      Joined:
      Mar 10, 2016
      Location:
      Tewksbury Ma.
      Local Time:
      5:15 AM
      Happy Happy Joy Joy. I'm getting forgetful in my old age. I had all shift rod nuts hand tight while I adjusted the shifter rods with the pin in. Forgot to tighten.LOL
      Sooo glad it was something simple for a change. Took it for some gas, all is good!
       
      • Like Like x 3
      • j par

        j par Well-hung Member

        Messages:
        13,504
        Likes Received:
        6207
        Joined:
        Jul 2, 2014
        Location:
        Portland Oregon
        Local Time:
        2:15 AM
        I'm very very glad to say I told you so LOL....
         
      • Kendog 170

        Kendog 170 Well-Known Member

        Messages:
        211
        Likes Received:
        57
        Joined:
        Mar 10, 2016
        Location:
        Tewksbury Ma.
        Local Time:
        5:15 AM
        Me too !
         
        • Like Like x 1
        1. This site uses cookies to help personalize content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
          By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.