1. BAucoin

    BAucoin 72 Ply Scamp, 79 LRT

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 26, 2006
    Location:
    Sumter, SC
    Local Time:
    10:57 AM
    Need some please?
    We have a 72 Ply Scamp, 318, automatic. Had a valve job done, converted to 4 barrel (500 CFM), ran good for a little bit, then one day I overfilled the fuel tank and discovered the seal was bad at the tank and filler tube area. Dropped the tank, cleaned and reinstalled, have a temp fuel line (from tank to fuel pump) because old ones clogged. Car started but has a very high idle. Rebuilt carb and I still have the same problem. I’m comfortable the carb is good, accelerator cable is not too tight, and everything else looks good. Any help would be greatly appreciated.
     
  2. 66dartman

    66dartman Well-Known Member

    Messages:
    1,165
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Apr 25, 2005
    Location:
    Littleton, CO
    Local Time:
    10:57 AM
    Any potential vacuum leaks? Brake booster/line, unplugged vacuum ports, vacuum advance? Just thoughts.
     
  3. Jim Lusk

    Jim Lusk Well-Known Member

    Messages:
    4,369
    Likes Received:
    732
    Joined:
    Mar 8, 2006
    Location:
    Fresno, CA
    Local Time:
    9:57 AM
    Start by making sure the throttle plates are closed. Remove the throttle cable and kickdown linkage to make sure there isn't a bind. Make sure the choke isn't stuck.
     
  1. This site uses cookies to help personalize content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.